“Alles wordt gezegd. Dat beklemt, maar bevrijdt ook! Deze voorstelling geeft lucht en ruimte!” – Marianne Kuijper, theatermaker

“Kindermisbruik zal natuurlijk nooit een licht onderwerp kunnen worden, maar de noodzaak om hier behapbare woorden én beelden voor te vinden is broodnodig. Deze voorstelling is een prachtige en hoopvolle poging daartoe.”

“Angst regeert over dit thema, we vinden ‘het’ zo moeilijk om over te hebben. Deze voorstelling biedt werkelijk een laagdrempelige en mooie opening voor bespreekbaarheid en bestaansrecht van dit ’taboe’-onderwerp.”

Het was best spannend. Voor iedereen die bij deze productie betrokken is. Een voorstelling maken over een onderwerp als seksueel misbruik van kinderen. Wie durft dit onderwerp aan te kijken? Ons publiek, wie gaat dat zijn? Wie wil hier zijn ogen voor openen?
We zijn nu een paar maanden verder na onze première en hebben de voorstelling nu meerdere malen gespeeld. De reacties zijn overweldigend. Ons publiek werpt zich op als een ware ambassadeur voor de voorstelling en daar zijn wij, theatergroep Jonge Klei en Stichting Praat, super trots op.

Het is theatergroep Jonge Klei gelukt om een voorstelling te maken over seksueel misbruik van kinderen waarin alles gezegd wordt wat gezegd moet worden. Waarin ruimte is voor nuance en voor het stellen van pijnlijke vragen. Waarin óók gelachen wordt zonder dat dit afbreuk doet aan de ernst van wat er voor onze ogen afspeelt. Dat is ongelofelijk knap.

Interesse in de voorstelling?

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de voorstelling of willen weten of de voorstelling geschikt is voor jouw instelling, school, gemeente, organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op of informeer naar één van onze ‘openbare’ voorstellingen via info@stichtingpraat.nl of bel 06 – 15648421. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.

De voorstelling is geschikt voor iedereen die met kinderen en volwassenen werkt. Bijvoorbeeld in het onderwijs, in de GGZ, kinderopvang, in de gezondheidszorg. Of voor iedereen die met kinderen en volwassenen gaat werken. Bijvoorbeeld op Hogescholen. De voorstelling kan ook op locatie gespeeld worden tijdens studiedagen, congressen of netwerkbijeenkomsten.