Waar geen woorden voor zijn is een voorstelling over seksueel kindermisbruik en de effecten daarvan op latere leeftijd. Klik hier voor reacties over de voorstelling.

Evie wordt op haar dertigste verjaardag geconfronteerd met de kleine Eefje die ze ooit was. Ze had haar diep weggestopt en willen vergeten. Tegelijk ontmoet ze zichzelf als vrouw van zestig, Eef. Eef heeft zichzelf na haar dertigste uit een mentale crisis gewerkt. Ze moet nog één daad stellen: eindelijk officieel aangifte doen.

Waar geen woorden voor zijn gaat over seksueel misbruik bij kinderen. Iemand die je goed kent doet vreemde dingen met je die niet fijn zijn. Je bent kind en hebt er geen woorden voor. De ander zegt dat het erbij hoort. Maar jij bent bang, allen en durft er met niemand over te praten. Wat betekent het om zo’n groot geheim te dragen?

Een voorstelling over schuld, schaamte en loyaliteit. Maar ook over de verwarring tussen je speciaal voelen en afkeer van jezelf hebben. Over machteloze boosheid, bluffen en krachtig overleven. Loodzwaar? Nee, want humor werkt bevrijdend. 

Concept – Ingrid van Leeuwen, Maartje Wikkerink
Eindregie – Job Kühlkamp
Spel – Marije Langhorst en Maartje Wikkerink (of Marrit Bausch)
Tekst – Patricia Kuiper met dank aan Marije Langhorst
Muziek/geluidsontwerp – Jan Pieter Koch
Advies en vormgeving – Jehudi van Dijk

Meer weten of nu boeken? Neem contact op met Stichting Praat: info@stichtingpraat.nlDe voorstelling kan los worden geboekt, incl. nagesprek en/of educatie. De voorstelling kan (bij jullie) op locatie worden gespeeld.

Voor wie? Waar geen woorden voor zijn is gemaakt voor professionals (in opleiding) in (jeugd)gezondheidszorg, kinderopvang, (jeugd)hulpverlening, onderwijs, politie/justitie, overheid en slachtoffers.
Nagesprek en/of educatief programma: Woorden geven aan dat wat onbespreekbaar lijkt, Stichting Praat