Deze week is Ted Kloosterboer te beluisteren in de podcastserie van Pedagogisch Verantwoord. In de serie volg je de zoektocht van twee enthousiaste pedagogen, Lars Limburg en Thyme van den Beuken, naar de waarheid achter opvoeden – wanneer handel je pedagogisch verantwoord? Tijdens deze ontdekkingsreis gaan zij in gesprek met elkaar én een deskundige uit de wetenschap of de praktijk.

Kindermishandeling is het tegenovergestelde van ‘pedagogisch verantwoord’. In deze aflevering vragen zij zich af of kindermishandeling overdraagbaar is, hoe je het kan signaleren of herkennen, welke vormen van kindermishandeling te onderscheiden zijn en waarom mensen kindermishandeling plegen. Ze gaan in gesprek met onze directeur van Praat, Ted Kloosterboer, gastdocent binnen diverse opleidingen, ervaringsdeskundige.

Elke aflevering staat in het teken van een opvoedingsthema dat in de maatschappij leeft. De podcast is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in opvoeden, bekeken vanuit de theorie, vertaald naar de praktijk.