Ted Kloosterboer heeft vandaag de Van Dantzig-penning ontvangen voor haar inzet tegen kindermishandeling. Vol trots ontving de directeur van Stichting Praat deze prachtige eervolle prijs uit handen van Thomas Heyman.  Kijk hier de uitreiking terug met de lovende woorden van Heyman en de reactie van Ted Kloosterboer. Het is absoluut de moeite waard

De Van Dantzig-penning – genoemd naar de psychiater Andries Van Dantzig, oprichter van Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling RAAK – wordt sinds 2006 tweejaarlijks uitgereikt. Onder andere André Rouvoet, Herman Baartman, Tea Hol, Roos Haase, Rob Bilo en Francien Lamers-Winkelman mochten eerder deze penning in ontvangst nemen.

Vanaf de oprichting van de Stichting Praat in 2012 toonde Ted Kloosterboer een daadkrachtige visie op de problematiek van kindermishandeling en heeft zij veel gedaan om het moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken en aan te pakken. Zij doet dit samen met haar collega’s van de Praat, waarin veel ervaringsdeskundigen actief zijn.