Stichting Praat heeft als doel om het zwijgen over kindermishandeling te doorbreken. Dat is nodig omdat er elk jaar in Nederland ongeveer 119.000 kinderen mishandeld worden. En elk jaar sterven zo’n 50 kinderen aan de gevolgen hiervan. Stichting Praat vindt dat we dat niet mogen en kunnen accepteren. Daarom organiseren we tal van activiteiten om mensen gevoeliger te maken voor de signalen van kindermishandeling.

Praat praat met volwassenen over kindermishandeling. Dat is nodig omdat het voor veel mensen zo’n pijnlijk onderwerp is dat ze er liever over zwijgen en zelfs het bestaan van kindermishandeling het liefst willen ontkennen. Door volwassenen te leren praten en denken over kindermishandeling, kunnen zij kinderen die nu mishandeld worden helpen. Zo horen kinderen dat zij niet de enige zijn die dit overkomt. En, misschien nog wel belangrijker, zo geven we hen het voorbeeld dat het écht mag, praten over kindermishandeling.

Missie en Visie van Stichting Praat. Stichting Praat doorbreekt het taboe dat rust op kindermishandeling.

5

Wie zijn wij?

friends

Vrienden van Praat

Podcast

Podcast 'Aangeraakt'

Partners van Praat

news

Nieuwsbrieven

2

Onze Doelstellingen

3

Onze Methodes

6

Jaarverslagen

4

Hoofdlijnen Beleidsplan

privacy

Privacyverklaring

In verband met de veranderde privacywetgeving, heeft Praat een privacyverklaring opgesteld. Hierin kan je lezen op welke manier Praat met je gegevens omgaat.

anbi-algemeen-nut-beogende-instelling

ANBI gegevens

1

Feiten over Kindermishandeling